Kirsten Giftekniv giftes!

Min dag som bryllupsfotograf starter ofte hos frisøren. Der treffer jeg bruden og får tid til å ta noen morsomme og spenningsfyllte bilder. Denne dagen skulle jeg til min egen frisør, Dordi Iren Eriksen, som jeg også samarbeider med i forbindelse med bryllupsplanlegging for brudepar. Dordi er utrolig kreativ og har lang erfaring som frisør og makeupartist. Et behagelig og varmt menneske som lytter til kundens ønsker. Jeg anbefaler henne!!

Ahead-salongen i Asker var tom. Jeg fant ingen brud, men hørte skrål og latter fra bakrommet. Godt gjemt fant jeg henne sammen med sine forlovere. Hun fikk på seg kjolen, og idet jeg møtte blikket hennes kjente jeg på hennes nervøsitet og spenning. Jeg lærte henne en pusteteknikk som jeg har lært i yoga. Vi sto der sammen på bakrommet og fyllte lungene med luft.» Pust inn, hold pusten i 3 sekunder og pust ut». Jeg sa at det ville roe henne, men jeg tror ikke det hjalp:) «Vi møtes på kirketrappen», sa jeg etter å ha fått noen fine øyeblikksbilder av Kirsten, min gode kollega og venn.

Jeg ankom Heggedal kirke, og hilste på brudgommen, Claes, og familie. Stemningen før en vielse er spesiell. Alle er glade, alle er fine og alle venter på noen. Alle lister seg litt rundt og snakker rolig med hverandre. Brudgommen sitter der oppe ved alteret og fanger all opperksomhet, i alle fall før klokkene ringer og dørene åpnes.

Denne gangen var jeg bevisst på å ikke bare fange brudens entre, men også brudgommens uttrykk. Claes var så tilstede, og jeg kunne se hans tårer. Jeg kjente på hvor vakkert det er denne tradisjonen med bryllup. Det er så høytidelig og stort. To mennesker  får vise sin kjærlighet med sine nærmeste tilstede. Det er ikke så ofte vi viser det offentlig. Det blir mer på tomannshånd. Derfor blir det kanskje litt ekstra emosjonellt.

Vielsen var uformell og til tider veldig morsom. Presten henvendte seg ofte til publikum og stillte spørsmål. Det blir mer og mer vanlig at vielsen bærer preg av å være uformell, men samtidig formell nok til at brudeparet inngår en pakt og faktisk blir gift:)

Bruden, Kirsten, har vokst opp på Dikemark. Vi hadde på forhånd avtalt at vi skulle ta bryllupsbildene der på vei til Drengstud Herregård hvor vi skulle avslutte med noen gruppebilder. Jeg har selv vokst opp på Dikemark og bruker området masse i forbindelse med foto-opptak. Når jeg kjører forbi der med barna i baksetet sier de alltid at «her er mammas ute-studio». Rustikke og herskapelige bygninger i kombinasjon med grønne oaser og store ferskvann. Deler av området er nokså slitt, men et vakkert brudepar i slike omgivelser skaper fine kontraster som jeg synes funker bra.

Vi hadde en veldig morsom foto-session, og det er viktig for meg at brudeparet skal ha det gøy de 60-90 minuttene vi har satt av til å ta bilder. De skal få lov til å nyte hverandre og fordøye alle inntrykkene fra dagen så langt. På den måten får jeg naturlige bilder. Jeg har alltid med meg forlovere under fotograferingen. Det er de som kjenner brudeparet best, og vet hva som skal til for å få frem latter og naturlige smil.

Under ser du et utvalg av bilder fra dagen:

 

kirsten001kirsten002kirsten044kirsten045kirsten005kirsten006kirsten007kirsten043kirsten046kirsten047kirsten049kirsten012kirsten048kirsten013kirsten014kirsten018kirsten024kirsten026kirsten027kirsten028kirsten030kirsten033kirsten034kirsten036kirsten037kirsten038kirsten039kirsten040kirsten041kirsten042

 

 

 

 

Lik|Tweet|Pin|Link|Abonner