Vår i Provence

I slutten av april var jeg noen dager i Provence som fotojournalist for Feelgood. Jeg var der for å skrive en artikkel fra et inspirasjonskurs i foto og maling som ble holdt i byen Cotignac. Det var fine dager med nye bekjentskap, vakre omgivelser og utallige gode motiver fra en nydelig liten by der oppe i baklandet. Byen ligger midt mellom Middelhavet og Gorges du verdon som er Europas største canyon. Jeg reiste fra et kaldt Oslo, fortsatt dekket av litt snø. Da jeg ankom flyplassen i Nice var det 20 grader, og dagene i Cotignac åpnet for sommerkjoler, bikini og bading i saltvannsbasseng. Jeg bodde i et fantastisk herskapshus fra 1790 som den gang fungerte som en silkefabrikk. Huset, Lou Marronieé, er på 750 kvm med 13 soverom, hvorav flere suiter. Rundt huset var det hager, sittegrupper, små stier med duftende urter, oppvarmet saltvannsbasseng og egen boullebane. 

Det ble mye god mat og drikke. Jeg var oppe fra tidlig morgen for å fange det vakre, myke lyset. Helt alene vandret jeg gjennom byens trange gater, hilste på kattene på hvert gatehjørne som voktet sine eiendommer, og sugde inn vårluft og alle inntrykk på min vei. Videre gikk turen opp bakenfor huset hvor veien snirklet seg opp i kalksteinsklippen som henger over byen. Her var det masse spennende motiver da flere av boligene var bygget inn i fjellet. Jeg kunne vandre slik i timesvis. Mye av tiden fulgte jeg også kurset som ble holdt i huset hvor jeg bodde. Et inspirasjonskurs i foto og maling som ble arrangert av Kirsten Louise Aabel i Provencereiser og billedkunster Torill Sæther Krekke (www.provencereiser.com, www.torillkrekke.no).    

Vil du lese mer om kurset, opplevelsen og stemningen i den vakre byen, så kjøp livsstilsmagasinet Feelgood som er i løssalg akkurat nå hos din bladforhandler! 

I mellomtiden kan du se noen bilder fra mine dager i Cotignac:


 

Lik|Tweet|Pin|Link|Abonner