Meny

Jeg beundrer, betrakter og dokumenterer

Siste helgen i august fotograferte jeg Pia og Lars sitt bryllup, som startet på Nordstrand og avsluttet i Holmenkollen. Jeg kom hjem til Pia sitt barndomshjem. Her var vi samlet; foreldere, forlovere, sminkør, hårstylist og meg. Pia sin datter var også tilstede. Det var en utrolig god og hyggelig atmosfære, og jeg følte meg så velkommen. Det var spennende å vandre rundt i huset og finne små detaljer som var verdt å dokumentere, som feks. en hylle fylt av små glassrammer med barnebilder av Pia. Jeg skal ikke legge skjul på at bildene fra Norstrand, hjemme hos brudens foreldre, er jeg så begeistret for. Det er noe med stemningen, menneskene og lyset som gjør bildene så levende.

Flue på veggen

Som bryllupsfotograf  er jeg for det meste flue på veggen. Jeg betrakter og dokumenterer detaljer og øyeblikk uten å forstyrre. Jeg prøver å være så usynlig som mulig slik at jeg har minst mulig innvirkning på det som skjer. En slik tilstedeværelse krever fullt fokus. Det er deilig å lukke seg litt inn i en slags «boble» hvor jeg befinner meg i mengden uten å føle at jeg er en del av selskapet. Jeg kjenner ingen. Jeg bare er der og beundrer, betrakter og dokumenterer. Det er en fantastisk følelse!

Vielse i Norstrand kirke. Som fotograf er jeg alltid opptatt av lysforholdene, og her var det ingen grunn til å velge høy ISO verdi. Store vinduer slapp inn masse dagslys. Det var en flott sermoni med familie og venner i fargerike, lekre antrekk.  På ett av bildene har jeg blikkontakt med Pia og Lars sin datter der hun sitter ved siden av morfar i folkmengden. Alle er opptatt med hva som foregår ved alteret, men akkurat der og da så titter jenta bort på meg. Jenta som jeg har rukket å bli litt kjent med tidligere på dagen. Hun ser alvorlig på meg, jeg fanger henne i kameraet, trykker, og gir henne et smil. Slikt gleder meg. De bittesmå øyeblikkene, blikkontakten, smilet OG motivet som jeg dokumenterer.

Såpebobler er alltid gøy. Det er ikke bare barna som morer seg med dette. De voksne lever seg helt inn i blåsingen de også. Bare se hvor ivrige noen av gjestene er!

Fest på Holmenkollen restaurant

Vi reiser videre retning Holmenkollen. På veien stanser vi ved Holmendammen. Her skal jeg fotografere brudeparet og forlovere. Lokasjon er nøye planlagt på forhånd. For 7 år siden fotograferte jeg mitt første brudepar her ved Holmendammen. Været var nøyaktig det sammen som den gangen for 7 år siden, og jeg visste at her kunne vi komme i le av sola, innunder trær og busker. Denne delen av fotograferingen er mer regissert selv om jeg ønsker at den skal se minst mulig oppstilt ut. Jeg liker godt når brudeparet er opptatt av hverandre fremfor å titte for mye i kamera. Jeg guider brudeparet og forlovere underveis og gir enkle oppgaver. Jeg vil også at brudeparet skal nyte denne tiden. Det er rom for å stå sammen, snakke om vielsen, fordøye alle inntrykkene og bare være opptatt av hverandre mens gjestene venter på Holmenkollen restaurant.

Vi ankommer restauranten og jeg treffer bryllupsplanlegger Vibecke Bu Mørland. Hun har alt under kontroll, og vi utveksler noen få ord før jeg sniker meg inn i mengden av festlige mennesker og den kuleste musikken. Sola skinner, Dj Moss spiller og stemningen er til å bli misunnelig av. Det er kun en uke til jeg selv gifter meg. Jeg drømmer om å gjenoppleve dette, i mitt eget bryllup.

«When love takes over» av David Guetta fyller rommet idet brudeparet er de siste som kommer inn i restauranten. Alle gjestene klapper, og jeg dokumenterer.

Se bildene!!

 

Hår: Nikola Grozdic
Makeup: Thomas Erdis
Kjole: San Patrick
Dress/smoking: Leslie Bødtker Downey
Blomster: Storgatens Blomsterhandel
Festlokaler: Holmenkollen Restaurant, Nina Ellburg
DJ: Real Entertainment:  Dj John Moss
Bryllupsplanlegger: Vibecke Bu Mørland

 

 

 

 

Her kan du se flere bryllupsbilder: Bryllup