Meny

Søskenfotografering

Søskenfotografering med lek og moro

Jeg liker å fotografere barn. Søskenfotografering kan være utfordrende, men hver gang jeg lykkes med oppgaven så lykkes jeg som fotograf. Alle foreldre ønsker seg fine bilder av barna sine. Det er min jobb å skape disse bildene. Det skal være bilder med latter og glede, og ikke minst bilder med naturlige uttrykk. Når det tekniske sitter og lysforholdene er optimale, så handler det i grunn bare om tillit og lek.

Jentene jeg har fotografert her har i ettertid omtalt meg som klin kokos, gæren og streng. Det kan jeg si meg enig i. Jeg er streng, men ikke før jeg har bygget tillit. Jeg må holde meg til et tidsskjema og er derfor nødt til å ha klare retningslinjer. Hvis ikke så går tiden, og både barn og foreldre blir slitne og lei. At jeg er klin kokos tolker jeg positivt i form av å være morsom. Jeg er barnslig og har med mange effekter. Rare figurer, snorkende bamser, såpebobler og prompeputer. Jeg bruker gjerne den første halvtimen til å bli kjent/bygge tillit. Jeg har kamera rundt halsen eller i sekken, men venter med å ta bilder. Jeg snakker mye både med barna og foreldrene. Premier nevner jeg nokså tidlig. Barn er utrolig omgjengelige sålenge de vet det er en premie mot slutten.

Bildene nedenfor er hentet fra en søskenfotografering jeg hadde rett før sommeren. Vi møtte utendørs, i et område både familien og jeg er glad i. Stedet har variasjoner i form av en sti med trær hengende over, en gapahuk og et stort vann. Sånn sett så egner stedet seg til alt slags vær fordi vi kan komme innunder tak. Deilig temperatur gjorde det mulig med lett tøy, og fargevalg på klærne er gjennomtenkt. Klær med duse farger som ikke tar for mye oppmerksomhet er et lurt valg.

Foreldrene likte bildene godt. Livlige bilder av jentene gjenspeiler akkurat hvordan de er nå.

Et deilig minne fra sommeren 2017 !