Meny

Tatoveringer med en historie bak

I forbindelse med et bedrifts-oppdrag for Aspire Brands/Electric Inc har jeg fotografert mennesker med tatoveringer. Jeg har laget portretter og en liten historie om personens tatoveringer. Hva symboliserer disse tegningene og bokstavene?

Aspire Brands/Electric Inc leverer hudkremer og oljer som ivaretar tatoveringer.

 

SYNDER

Lucipher er en av dem som har delt sin historie. «Jeg bruker tatoveringene for å uttrykke meg. Jeg vil vise verden mine meninger gjennom bruk av blekk. Jeg lager statements. Tatoveringene er min rustning.

Jeg er en åpen og ærlig synder som ikke holder det skjult. Vi gjør alle noen feil (tatovert Sinner på fingrene).

Jeg ble dømt til fengsel i en veldig tidlig alder. Jeg var usikker og lette etter tilhørighet og trygghet. Gjennom dop, vold og frykt følte jeg meg hel. Jeg rømte fra indre demoner i en røyksky eller en hvit stripe. Jeg ødela familie og framtid, og med de valgene ødela jeg også meg selv. I ettertid har jeg valgt et annet liv. Et liv fylt av respekt, kjærlighet og omsorg for andre og meg selv. Jeg holder foredrag på ungdomsskoler og universiteter. Jeg ønsker å formidle at livet jeg valgte har ingen verdi; det kommer ingenting godt ut av det å ruse seg.

tatoveringer

tatoveringertatoveringertatoveringertatoveringertatoveringer

 

BRA NOK!

Camilla har også delt sin historie. Tatoveringene blir som et smykke, sier hun. «Jeg liker å uttrykke meg gjennom tatoveringer. Jeg ønsker å formidle hvem jeg er og hvilke verdier jeg har.» På underarmen har hun tatovert Ganesha. Ganesha er en Gud i hinduismen. Han er guden for intelligens og undervisning (visdom). Etter å ha jobbet som frivillig med barn i slummen i India og på Sri Lanka fikk hun denne tatoveringen.

Camilla har også en tatovering på hånden. Det står BRA NOK. «Den er rett og slett for og minne meg selv og forhåpentligvis andre på at vi er bra nok».

tatoveringer

tatoveringertatoveringertatoveringertatoveringer

 

FUCK THIS SHIT, I’M GOING TO NARNIA

Wicki og Corinne er søstre som har vokst opp sammen. «Omstendighetene hjemme gjorde at vi tidlig var enige om at vi måtte beskytte og ta vare på hverandre tross stor aldersforskjell. På magen har vi begge tatovert Fuck this shit, I’m going to Narnia. Den handler om et sted vi kunne dra til når ting ble ekstra vanskelig. En tatovering, som for oss, minner oss på hvor sterke vi er og hvor heldige vi er som har hverandre.

I nakken har vi samme tatovering. Den handler om rammen vi har vokst opp i. Ting skulle være så perfekt utad. Tatoveringen minner oss på at det er lov å ignorere den perfekte fasaden.

Det å bære samme tatoveringer betyr mye for oss. Vårt bånd har blitt enda sterkere med årene. Vi bærer på en felles fortid som har merket oss for livet, og tatoveringen er et symbol på det. Vi er stolt av de menneskene det har blitt av oss. Det kunne gått galt, men vi føler at vi mestrer livet og takler ting som er utfordrende og vanskelig. Det å ha hverandre gir en styrke som gjør at vi kan tåle mye».

tatoveringertatoveringertatoveringertatoveringertatoveringer