Meny

Velkommen til babyfotografering i barselgrupper

Gratis babyfotografering!

Telefonen ringer. Jeg er i fotostudio, klar for babyfotografering. Jeg går ut i gangen, åpner døren og ønsker 5 mødre og 5 babyer velkommen inn. Jeg sier at de må gjerne ta med vogner inn dersom babyene skal sove. Jeg har god plass, og vogna kan stå inne i gangen eller tas helt med inn i studio. Vi rigger oss til i sofaer og stoler. Babyene får ligge på myke matter på gulvet. De fleste har ikke begynt å krabbe ennå så mor kan lene seg tilbake og nyte en kaffe mens barna på gulvet er nysgjerrige på hverandre og lekene.

Jeg forteller at jeg fotograferer en og en baby av gangen. Jeg bruker ca 20 minutter per barn. Rekkefølgen på barna bestemmer mødrene underveis ettersom hvem som har spist, sovet etc. Vi tar oss god tid. Det er viktig både for meg, babyene og mødrene at atmosfæren er god uten stress. Jeg bruker litt tid på å gjøre meg kjent med babyene. Bare ved å titte på et barn så forstår jeg raskt om barnet er skeptisk eller ei. I 8-9 måneders alder er det normalt at de begynner å være litt mer skeptiske til fremmede enn tidligere. I slike tilfeller ser jeg viktigheten av å først bli kjent med mor. Under dialogen med mor ser jeg at barnet ofte sjekker ut med mor om hun aksepterer meg. Snakker feks mor med en hyggelig stemme til meg så er det lettere for meg å få tillit hos babyen etterpå.

Bilder med naturlige uttrykk

Jeg liker å skape bilder med naturlige uttrykk. Det innebærer at jeg venter lenge med å ta frem kamera. Først tid til å bli kjent med mor og barn. Deretter litt tid til lek med barnet. Når jeg opplever at barnet har det godt uten mor tett på, så tar jeg frem kamera. Det er da det skjer. Det som gjør arbeidet mitt så utrolig givende. De store øynene som titter på meg, undrende, granskende, sårbare. Jeg lager en liten lyd, titter frem bak kamera. Gjentar det samme flere ganger, og babyen smiler. Et deilig smil. En rungende og spontan latter høres.

Slik holder jeg på under babyfotograferingen. Stadig vekk nye ideer om hvordan jeg kan samhandle med babyen som sitter i kurven, ligger på gulvet eller på en gedigen puff. Alt som gjentas pleier å være morsomt. Babyen har da en forventning om hva som skal skje, og det skaper trygghet samtidig som de synes det er gøy. En liten bamse som stadig vekk kiler dem under haka kan få frem gode uttrykk.

Hjemme hos deg eller i studio

Jeg har holdt på med babyfotografering i barselgrupper i snart 8 år. Jeg kan komme hjem til en i barselgruppa og fotografere babyene der. Jeg vil likevel anbefale å ta turen til Heggedal Fabrikker hvor jeg holder til. Lysforholden er optimale, og der har jeg alt av rekvisitter lett tilgjengelig. Jeg har hvite gulv og vegger, rustikke mørke gulv, kasser, kurver, kofferter, hårbånd, sixpence, tyllskjørt, tepper, stoler etc.

Hva koster det?

Det gunstige med barselgrupper er at gruppa ikke trenger å betale noe for fotograferingen. Det er dessuten opp til hver enkelt om de ønsker å bestille bilder etterpå. Etter 2 uker får de se bildene i et webgalleri med passord. Til barselgrupper selger jeg først og fremst digitale bilder, men jeg tilbyr også kjøp av ferdige printede bilder, bilder i album, i ramme, trykte på plate o.l.

Her kan du lese om priser: https://nitafoto.no/barselgruppefotografering/

Er du i barselgruppe eller har lyst til å samle en liten gruppe til babyfotografering så er dere hjertelig velkommen til å avtale en tid med meg.

Jeg ser barnet ditt og legger tilrette for trygge, gode omgivelser slik at fine øyeblikk kan dokumenteres!