Meny

Vinterlys

Utendørs fotografering i vinterlys

Det er så fint lys om vinteren. Sola er lav og snøen myker opp lyset. I helgen var det slikt vinterlys. Jeg var alene hjemme med min yngste datter. Gutta var på hockeycup i Sverige. Innimellom er det godt å bare være 2 stk. Da blir det litt ekstra tid og kos til Lisa som fyller 10 år til høsten. Vi har sett filmer, lest bok, spist pizza og godteri, lagt oss litt for sent, men sovet lenge.

På lørdag dro vi til https://www.fretex.no/ Asker for å finne noe vi kunne bruke til utendørsfotografering. En fuskepels fant vi, og det kunne ikke passet bedre. Vi hadde nemlig bestemt oss for å reise til Brønnøya for å lage noen fine portretter av Lisa iblant høye strå i vinterlys.

Jeg liker godt uttrykket hennes, og hun trenger i grunn lite veiledning fra meg. Hun begynner å bli vant til å være modell for meg, og heldigvis er det lystbetont. Ekstra gøy er det jo å komme hjem og se resultatet. Denne gangen var vi begge veldig fornøyd.

Fotoutstyr; hva har jeg brukt?

Jeg bruker lite penger på fotoutstyr. Jeg er nok svært nøktern sammenlignet med mange andre fotografer. Jeg har vært nødt til det i alle år for å holde kostnadene nede. Samtidig trives jeg godt med å ha lite for hånden. Jo mer utstyr, desto mer komplisert og for mange valg….

Jeg prøver heller å utnytte det eksisterende lyset og bruker nok tid i forkant til å finne en god lokasjon.

Som oftest har jeg med meg en reflektor og en diffusor. I dette tilfellet hadde jeg ingen av delene. En liten gardintrapp er også gunstig. Det orket jeg ikke siden vi skulle gå et stykke. Jeg hadde til og med glemt ett av objektivene mine som alltid er med; Canon 24-70mm f 2,8.

På bildene nedenfor har jeg brukt:

Kamerahus: Canon 5d mrk III med objektivene Sigma 35 mm og Sigma 50 mm. Begge er faste objektiver hvor det ikke er mulig å zoome. Jeg har hatt blenderåpning på 1.4, 2.0 og 2.8.

Jeg velger meg januar!

Vi går mot lysere tider. Ettermiddagene blir noen minutter lysere for hver dag som går. Lyset er vidunderlig. Direkte sollys midt på sommeren er ofte håpløst. Vinterlyset i januar, februar og mars er mykt og lettere å jobbe med, og det skaper varme og gyldne motiver selv på kalde dager. Det er bare å kle seg godt med ull innerst så er det ingenting i veien for å velge seg januar!

Ta kontakt dersom du ønsker deg slike portretter/familiebilder e.l.

 

vinterlysvinterlysvinterlysvinterlysvinterlysvinterlysvinterlysvinterlysvinterlys