Meny

Barnehagefotograf

Jeg har vært barnehagefotograf i 9 år. Tidligere har jeg valgt meg bare noen få barnehager per år, men i 2019 har jeg bestemt meg for å gjøre enda mer av barnehagefotografering.

Jeg elsker å fotografere barn. Jeg er barnslig og leker med barna med en gang jeg går inn porten til barnehagen. Det er så deilig å ta litt pause fra voksenlivet. Jeg prater mer med barna enn jeg fotograferer, men desto bedre blir bildene. De smiler når jeg kommer og henger i jakka mi når jeg går. Og de husker meg når jeg kommer tilbake året etter. At barna opplever fotograferingen som noe gøy er viktig for meg. Jeg bruker god tid på hvert barn. De skal føle seg trygge. Det er da det blir gode portretter.

Videre er det viktig at barnehagens ansatte opplever at det er fint med barnehage- fotografering. Jeg får en liste over alle barna slik at jeg kan krysse dem ut etterhvert som de er fotografert. De ansatte er tilstede hele tiden mens jeg gjør det meste av jobben selv. Det kan skje at noen barn er skeptiske og synes det er skummelt å bli fotografert. Da hender det at jeg får litt ekstra hjelp av en ansatt.

Naturlig lys og ingen blits

Jeg bruker ikke blits, men kun naturlig lys. Da står jeg friere til å utnytte barnehagens omgivelser, og jeg kan lettere følge barna fremfor at de må stå på et fast sted når de blir fotografert. Lyset den aktuelle dagen vil være avgjørende for hvilke områder i barnehagen som egner seg best. Jeg ankommer barnehagen i god tid og legger en plan.

Hva koster det?

Barnehagefoto er et tilbud til alle foreldre som ønsker å kjøpe bilder av sitt/sine barn. Det er ikke dyrt da dette skal være noe alle har råd til. Det vil være mulig å kjøpe bilder enkeltvis eller i sammensatte pakker. Et printet gruppebilde koster feks kr 240,-, og et printet portrett i str 20×30 cm koster kr 220,-. Jeg tilbyr også kjøp av digitale bilder, og mange velger det for da har de bildene i all tid.

Det er godt mulig det finnes billigere barnehagefotografer på markedet. Jeg vil påstå at det er det lille ekstra i bildene jeg leverer fordi jeg bruker litt mer tid på hvert enkelt barn. Jeg strever ikke etter alle smilene, som fort kan bli anstrengte, men jeg ser etter de unike øyeblikkene som består av undring, begeistring og spontan latter. Jeg velger heller ikke «standard oppsett» med halvfigur i stående format. Jeg liker å gå litt tettere på og lager stort sett bilder i liggende format. Jeg bruker teknikker som skaper dus bakgrunn, og ansiktet er i fokus. Øynene er alltid sylskarpe.

Kanskje det er verdt å betale det lille ekstra da?

Uten tvil; JA! Det er et hav av forskjellig kvalitet når det gjelder barnehagefoto. Og ikke glem at fotograferingen er gratis! (Bestiller du time hos fotograf så betaler du får tiden som går med til fotografering).

Se ikke bare på prisen når du bestemmer deg for årets barnehagefotograf!

Ta kontakt dersom du ønsker å booke meg som fotograf!

anita@nitafoto.no


Takk til foreldre som lar meg vise frem bilder av barna deres!