Meny

Lofoten! Min beste reiseopplevelse

Endelig fikk jeg muligheten til å oppleve Lofoten. Mannen min er brannmann og tok videreutdanning ved Norges Brannskole i Tjeldsund. Etter å ha vært der i flere uker avsluttet han oppholdet sitt med å invitere meg nordover for å se Lofoten. Jeg fløy til Evenes, og bilturen startet derfra. Dette var St. Hans helgen i 2017. Været var fantastisk. Første stopp var Henningsvær. Jeg dro frem kamera hele tiden, og når jeg ser på bildene nå så er det lett å hente frem følelsene fra en av min beste reiseopplevelser noensinne. Vi har alle hørt om Lofoten, og vi har alle sett fantastiske bilder derfra. Jeg har ikke sjans til å overgå tidligere beskrivelser og visuelle verk av dette eventyret som finnes i Nord Norge. Jeg ønsker bare å formidle min helg i Lofoten sammen med min kjære, som jeg var så glad for å få treffe igjen etter lang tid fra hverandre. Tusen takk for turen, Ivar!

På vei til Henningsvær

Vi har kommet oss frem til Henningsvær og deler en flaske vin

Da vi satt i bakgården på en cafe i Henningsvær oppdaget vi at det hang tørrfisk på tørkestativet. Et par gutter koste seg i sola ved siden av oss. Gutta tilhørte huset med tørkestativet, og etter kort tid satt vi alle fire og drakk øl og spiste tørrfisk. Så hyggelig!!

Etter en deilig fiskemiddag på brygga vandret vi rundt i Henningsvær

Henningsvær i kveldsolEt besøk hos Trevarefabrikken anbefales! Her har de både mat og god øl. Du kan overnatte her også. Sjekk ut nettsiden: Trevarefabrikken
Det er umulig å legge seg tidlig pga midnattsola! Vi møtte på gutta vi hadde spist tørrfisk med tidligere på dagen og ble invitert med på et lite nachspiel for å se sola såvidt duppe ned i horisonten før soloppgang. Midnattsol starter 28. mai og varer til 14. juli. I den perioden kan man se sola 24 timer i døgnet. Lakenskrekk!

Midnatt

Klokken er  00.30

Turen går videre til Svolvær – Lofotens største by!
I Svolvær leide vi rorbu; Anker Brygge

Vi spiste på DuVerden

Vi gikk tur til Djevelporten. Mellom Blåtinden og Fløya går et trangt skar ned på nordsiden av fjellene. Her har en fjellblokk veltet over kløfta, og danner en naturlig steinbro

Utsikten fra Djevelporten. Der nede ligger Svolvær by med over 4600 innbyggere

Vi besøkte Hov på Gimsøya. Her finnes kritthvite sandstrender og yrende fugleliv.

Vakre Svolvær
Enorme mengder tørrfisk
Takk for oss, Lofoten!