Meny

Familiefotografering som gir naturlige bilder

Familiefotografering

Ofte hører jeg foreldre si til barna sine at de skal se i kamera og smile. Jeg ber heller om det motsatte; ikke se i kamera, og ikke tenk på at du må smile. Da blir bildene mindre oppstilt, og smilene som kommer er ekte. Min oppgave under familiefotografering er å fange fine øyeblikk. Mange av motivene nedenfor er planlagte og regissert. Det innebærer at jeg har valgt meg ut et sted på forhånd, og jeg plasserer foreldre og barn på en måte som jeg vet vil fungere. Videre kommuniserer jeg masse hele tiden mens jeg tar bilder. Jeg gir oppgaver, stiller spørsmål og forteller morsomme historier.

Etter å ha møtt familier til fotografering gjennom 10 år har jeg erfaring med f.eks hvordan jeg bør kommunisere med barn kontra ungdom. Ofte vender jeg det døve øret til når småbarn svarer meg på spørsmål jeg stiller. Jeg later som jeg ikke har hørt hva de har svart eller at jeg har hørt noe riv ruskende feil. Det kan bli mye morsomt ut av det. Familiefotografering skal være trygt og morsomt. Jeg ønsker at familien skal ha en hyggelig opplevelse i tillegg til å motta fine bilder.

Følelser og samspill

Jeg synes det er spennende hver gang jeg treffer kunder som skal fotograferes. Jeg er svært nysgjerrig av natur og spør og graver om alt mulig. På den måten blir vi kjent. Jeg forteller også gjerne om meg selv og mitt liv. Jeg opplever at samtalen vi har før og underveis i fotograferingen skaper tillit og får folk til å slappe av/være seg selv. Jeg er hele tiden på jakt etter følelser og samspill, og at disse blir synlig på bildene. Å jobbe som fotograf handler om mye mer enn å kunne bruke et kamera. Jeg vil påstå at evne til kommunikasjon er vel så viktig.

Bla deg gjennom bildene nedenfor! Her får du et innblikk i mitt møte med familier iløpet av det siste året.

Kanskje dette innlegget også er av interesse; Familiebilder tatt av fotograf er en god investering!